Καταγγελία από "αγανακτισμένους" για βίαιη προσαγωγή τριών ατόμων

Από τον Άγγελο Ιακωβίδη, εκ μέρους των "αγανακτισμένων" της πλατείας Δημαρχείου λάβαμε την παρακάτω καταγγελία, που αφορά βίαιη (όπως λέει) προσαγωγή 3ατόμων από 25 αστυνομικούς (όπως ισχυρίζεται) στο κέντρο της Βέροιας. Την δημοσιεύουμε αυτούσια, αν και κρατάμε σοβαρότατες επιφυλάξεις για τα ακριβή στοιχεία του περιστατικού, καθώς θεωρούμε πως 25 αστυνομικοί στις 4.30 τα χαράματα υπηρετούν συνολικά σε όλο το νομό, και όχι στην Βέροια.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

"Καταγγέλλουμε στους πολίτες της Βέροιας που ανησυχούν με αυτά που συμβαίνουν σήμερα στη χώρα μας, την κατακόρυφη αύξηση της αστυνομικής βίας, που ξεκίνησε να εκδηλώνεται στην πλατεία Συντάγματος και σταδιακά επεκτείνεται στην υπόλοιπη Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, που στόχο έχει τον εκφοβισμό των πολιτών και την αδρανοποίηση τους, την Παρασκευή 8 Ιουλίου και ώρα 4:30 το πρωί, πάνω από 25 αστυνομικοί προσπάθησαν να προσαγάγουν βιαίως τρεις νεαρούς που κατευθυνόταν από την πλατεία Δημαρχείου στο απέναντι πεζοδρόμιο.

    Πιστεύουμε ότι η ενέργεια αυτή ήταν προσχεδιασμένοι και είχε συγκεκριμένη στόχευση επειδή:

1.    Δεν υπάρχουν συμπτωματικά τόσοι πολλοί αστυνομικοί εκείνη την ώρα στην πόλη.
2.    Δεν έδωσαν κανένα δικαίωμα βίαιης προσαγωγής οι τρεις νεαροί, αφού το να διασχίζεις ένα πεζοδρόμιο δεν αποτελεί ακόμη ποινικό αδίκημα στην χώρα μας και είχαν μαζί τους δελτία αστυνομικής ταυτότητας.
3.    Αν τυχόν άλλοι νεαροί την ίδια ώρα δημιουργούσαν προβλήματα σε περίοικους, τότε οι αστυνομικοί θα απευθυνόταν σ’ εκείνους τους νεαρούς και όχι στους τρεις συγκεκριμένους.

Για τους προαναφερόμενους λόγους, καταγγέλλουμε την συγκεκριμένη στάση της αστυνομίας, που οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια την κοινωνία μας, καλούμε τους ενεργούς πολίτες σε επαγρύπνηση και δηλώνουμε την αποφασιστικότητα μας να μην περάσουν τέτοιες συμπεριφορές στην πόλη μας.
Επισημαίνουμε ότι οι υπόλοιποι νεαροί που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στην  πλατεία Δημαρχείου, με την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους τρεις νεαρούς, δεν επέτρεψαν την βίαιη προσαγωγή τους στο τμήμα.
Συνέλευση Αγανακτισμένων Πολιτών Βέροιας (www.agapoveria.gr)
(Πλατεία Δημαρχείου)"

Δημοσίευση σχολίου

14 Σχόλια

  1. Σε ότι αφορά την καταγγελία μου ανατέθηκε από την συνέλευση μας να την στείλω και δεν είναι προσωπική. Θα συμφωνήσω με τον συντάκτη του blog πως 25 αστυνομικοί εκείνη την ώρα δεν υπάρχουν σε όλο το νομό. Γι αυτό άλλωστε έγινε και η καταγγελία. Ήταν μία επιχείρηση που είχε συγκεκριμένο στόχο και στόχευε (όπως δείχνουν τα γεγονότα) σε συγκεκριμένα άτομα. Για του λόγου το αληθές και από όσο γνωρίζω υπάρχουν σε κινητά κάποιων από τους νεαρούς της πλατείας βίντεο από τις σκηνές που εξελίχθηκαν στην πλατεία εκείνη την ώρα. Δυστηχώς τα φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας από την αστυνομία βλέπουμε ότι γίνονται όλο και πιό συχνά (ευτυχώς μέχρι τώρα στη Βέροια όχι αφού είναι από όσο γνωρίζουμε η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο) και πιστεύω ότι οι πολίτες θα πρέπει να επαγρυπνούμε ώστε να περιφρουρούμε τα δικαιώματα μας και να φροντίσουμε ώστε η αστυνομία να περιοριστεί στο έργο της που δεν έιναι άλλο από την πάταξη του εγκλήματος και την διατήρηση της ασφάλειας των πολιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρόκειται για σοβαρές καταγγελίες οι οποίες θα είχαν περισσότερη βαρύτητα αν υπήρχαν και τα ανάλογα ντοκουμέντα.

    Θα ήταν ενδιαφέρον να βλέπαμε αυτά τα βιντεάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν νομίζω να χρειάζεστε τα βιντεάκια για να διασταυρώσετε αν τα γεγονότα είναι αληθή. Δεδομένου ότι τα βιντεάκια δείχνουν πρόσωπα και ίσως να μην θέλουν να εκτεθούν δημόσια. Σαν δημοσιογράφος φαντάζομαι μπορείτε να κάνετε την ανάλογη έρευνα και να διαπιστώσετε ποιά είναι η αλήθεια. Αλλωστε από την επιφυλακτικότητα σας δείχνει ότι δεν χρειάζεστε "μασημένη τροφή". Πράξτε το καλύτερο. Από την άλλη σας είχαμε στείλει δύο κείμενα για δημοσίευση και δημοσιεύσατε μόνο το ένα. Αυτό σε ποιούς δρόμους θα πρέπει να οδηγήσει την σκέψη μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να την οδηγήσει σε ένα πολύ απλό συμπέρασμα: Ότι διατηρούμε το δικαίωμα να επιλέγουμε αν, πότε και πως θα δημοσιεύουμε εκθέσεις ιδεών, κείμενα, επιστολές κλπ, ειδικά όταν δεν συνάδουν με τον κατά μεγάλο ποσοστό (που αγγίζει το 95%) χαρακτήρα των τοπικών θεμάτων.

    Εν ολίγοις, όπως επιλέξαμε για το πότε και αν θα δημοσιεύσουμε την καταγγελία σας (και όπως είδατε την δημοσιεύσαμε), το ίδιο θα πράξουμε ξεχωριστά για την επιστολή προς τον ΓΑΠ (ο οποίος σίγουρα μας διαβάζει!).

    Μην προτρέχετε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μία επιστολή των Αγανακτισμένων και μάλιστα όταν αφορά κάτι που πρόσφατα είπε ο κος Παπανδρέου δεν νομίζω πως θεωρείτε έκθεση ιδεών. Ειδικά όταν βασίζεται σε μία πρόταση που προσβάλλει βαθειά τους Έλληνες πολίτες όταν ο κος Παπανδρέου μιλά πλέον για Δημοκρατία. Αν πάλι δημοσιεύετε μονο τοπικά θέματα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν δημοσιεύτηκε στη σελίδα σας το Δελτίο Τύπου που σας στείλαμε στις 23 Ιουνίου και αφορούσε παρέμβαση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μία παρέμβαση που είχε κοινωνικό χαρακτήρα και αφορούσε καυτά θέματα της τοπικής κοινωνίας, όπως το να επανασυδέσει η ΔΕΥΑΒ το νερό στις οικονικά ασθενείς οικογένειες (ανέργους, χαμηλοσυνταξιούχους κλπ), το ζήτημα των τραπεζοκαθισμάτων και το θέμα των παιδικών σταθμών. Μάλλον η επιλεκτικότητα σας περιορίζεται σε θέματα που δεν θίγουν ιδιαίτερα τους άρχοντες της πόλης και της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ή απλά δεν δίνουμε την δυνατότητα σε οποιονδήποτε να κάνει το κομμάτι του. Τους τοπικούς άρχοντες τους "θίγουμε" πολύ καιρό πριν ξεκινήσετε να στέλνετε κείμενα και εκθέσεις ιδεών.

    Όταν βλέπουμε ότι υπάρχει κάτι ενδιαφέρον, το εξετάζουμε κατά περίπτωση. Αλλά για να μην έχετε απορίες γιατί δημοσιεύουμε κάποια κείμενά σας και κάποια όχι, μπορούμε να μην βάζουμε κανένα κείμενο και έτσι δεν θα έχετε δήθεν απορίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος18/7/11, 3:44 π.μ.

    λοιπον,αρχικα δεν ηταν αγανακτισμενοι αλλα κοινοι ταραξιες.κατα δευτερον μαλλον καποιοι δεν ειναι καλοι στα μαθηματικα η ηταν υπο την επιρρεια αρκετου αλκοολ η αλλων ουσιων η συνδιασμο κ των δυο.δε βλεπω κανενας σας να ρωταει για πηγαν οι αστυνομικοι τετοια ωρα εκει?εσεις λετε να ειχαν διαθεση να παλευουν με σουρομενομαστουρομενους,δε νομιζω.μαλλον πολλοι αγανακτισμενοι πολιτες(κατοικοι τησ περιοχης) που πλεον εχουν την ατυχια να ζουν κοντα στη πλατεια δημαρχειου,ζητησαν τη βοηθεια της αστυνομιας,ωστε να σταματησουν η δυνατη μουσικη κ οι φωνασκιες απ τους ανωτερω σουρομενομαστουρομενους,που σιγουρα το πρωι δεν εχουν να πανε στη δουλεια γιατι σχεδον ολοι ειναι φοιτητες(αιωνιοι) η αεργοι(οχι ανεργοι αλλα αεργοι).κ κατι ακομη,αν η αστυνομια εκανε ασκοπη χρηση βιας,αυτη η χωρα δε θα χε φτασει σ αυτη την κατασταση-μπαχαλο που ειναι αυτη τη στιγμη.ευχαριστω!!!τα υπολοιπα σχολια δικα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επικίνδυνο το σχόλιό σας ανώνυμε και αγγίζει τα όρια του φασισμού. Δηλαδή, εσείς μόνο με άσκοπη βία συμμορφώνεστε;

    Τώρα για τα άλλα που λέτε, είναι ο λόγος σας (ενός ανωνύμου) απέναντι στο επώνυμο λόγο ενός άλλου πολίτη.

    Πάντως ναι, ο κόσμος βγάζει όντως τα συμπεράσματά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο αναγνώστης που έγραψε ανώνυμα το σχόλιο και τάσσεται υπέρ της αστυνομικής βίας ας μας πει τότε ένα πράγμα μόνο. Αν το πρόβλημα ήταν όντως ο θόρυβος (που όντως κάνουν πολλές φορές οι νεαροί της πλατείας και ενοχλούν), για ποιό λόγο η αστυνομία δεν επενέβει εκεί που ήταν η μουσική και ο θόρυβος αλλά επετέθηκαν σε τρία συγκεκριμένα άτομα που τη συγκεκριμένη στιγμή πέρασαν στην απέναντι από το δημαρχείο πλευρά της Μητροπόλεως; Αν το πρόβλημα ήταν στον θόρυβο ή σε καταγγελία πολίτη δεν θα έπρεπε να επέμβουν στην πλατεία;
    Και πάλι όμως για μία καταγγελία για θόρυβο απαιτούσε τέτοια αστυνομική δύναμη και μάλιστα και μάλιστα κινητοποίηση περιπολικών της ΟΠΚΕ και τις ασφάλειας;
    Είναι εύκολο όμως να εκφράζουμε τέτοιες απόψεις πίσω από την ανωννυμία. Δυστηχώς υπάρχουν και στην πόλης μας νοσταλγοί της χούντας και παρόμοιων καθεστώτων.
    Σε ότι αφορά το άεργοι που είπατε και σουρομενομαστουρωμένοι θα έπρεπε να είστε πιό προσεκτικός στις εκφράσεις σας γιατί εκτίθεστε. Πρώτον γιατί ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων (και ειδικά αυτοί που πήγαν να συλλάβουν) εργάζονται και δεύτερον γιατί αυτοί οι "σουρωμενομαστουρωμένοι" πριν λίγες ημέρες εκδίωξαν από την πλατεία δύο dealers που εμφανίστηκαν (κάτι που είναι δουλειά της αστυνομίας νομίζω και όχι των παιδιών).
    Έχετε μάθει όμως τόσα χρόνια ή να κρεματε ταμπέλες σε ανθρώπους ή να κρίνετε εξ' ιδίων τα αλλότρια κρυμμένοι πάντα πίσω από την μικρότητα σας και τον κομπλεξισμό σας!!!!
    Σε ότι αφορά τώρα την παρατήρηση του διαχειριστή του blog και για την συγκαλημμένη απειλη ότι δεν θα βάλειξανά κείμενο μας, είναι κάτι που δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα αφού οι αγανακτισμένοι πολίτες στέλνουν τα δελτία τύπου και τα κείμενα τους σε όλες τις εφημερίδες και blogs που είναι γνωστά. Δεν μας κάνετε χάρη "κύριοι" βάζοντας τα δελτία τύπου μας. Εμείς στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών στέλνουμε όποια κείμενα. Η δημοσίευση τους ή μη είναι σίγουρα καθαρά δικό σας θέμα. Και το ζήτημα της δημοσίευσης τους αφορά κατα πόσο θέλετε να ενημερώνετε τους πολίτες ουσιαστικά ή όχι. Και η νοοτροπία σας φάνηκε όταν το επιχείρημα σας περί μη τοπικού χαρακτήρα της επιστολής καταρίφθηκε έτσι απλά γιατί δεν ήταν τίποτα από φθηνή δικαιολογία.
    Εμείς βέβαια σε κάθε απόφαση που θα παιρνουμε σαν συνέλευση των αγανακτισμένων της Βέροιας και θα την κοινοποιούμε στους πολιτες θα σας στέλνουμε e-mail και εσείς μην την δημοσιεύετε. Δικαίωμα σας είναι να προσφέρετε επιλεκτική ενημέρωση στους πολίτες και δικαίωμα των πολιτών να την κρίνουν και να καταλαβαίνουν κίνητρα και τακτικές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος18/7/11, 11:08 π.μ.

    καλημερα καταρχην,εγω αγαπητε μου δε χρειαζομαι ασκοπη βια ουτε καν βια για να συμμορφωθω,ζω μια ηρεμη ζωη κ ευνομη.τωρα αν ειχες την ατυχια να ζουσες εσυ καπου στην εκει γυρω περιοχη....κ ακουγες καθε βραδυ-ξημερωματα ασκοπες φωνασκιες,αναρθρες κραυγες κ διαπασων heavy metal μουσικη(οπως ειχε γινει το βραδυ της αναστασης...που γι αυτο το αισχος κανενας φιλλεληνας δεν εκανε ουτε ενα σχολιο)κ το πρωι δε θα μπορουσες ν ανοιξεις τα ματια σου απ τη νυστα.να δουμε μετα ποιος θα αγγιζε τα ορια του φασισμου.γιατι εχουμε πλεον μπερδεψει τις εννοιες κ νομιζουμε οτι η ευνομια=φασισμος κ η αναρχια=φιλελευθερισμος.ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα σας προτείναμε να κάνετε την αυτοκριτική σας και να χαλαρώσετε κ. Ιακωβίδη...

    Μην νομίζεται ότι είστε εσείς και η παρέα σας οι εθνοσωτήρες.

    Και για να τελειώνουμε, χάρες δεν κάνουμε, για αυτό και δεν αναρτούμε ότι κατέβει του καθενός να γράψει.

    Για να μην πάμε το θέμα αλλού και αρχίσουμε να ψάχνουμε ποιοι είναι οι "αγανακτισμένοι" και τι "καπνό φουμάρουν".

    Σχετικά με τα εισαγωγικά στο "κύριοι", τα δεχόμαστε. Είστε ο μόνος κύριος εκτός εισαγωγικών στην Βέροια... Με το Κ κεφαλαίο. Ο μόνος, κανένας άλλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος18/7/11, 11:43 π.μ.

    κυριε Ιακωβιδη παρακαλω ενα σχολιο για το βραδυ της αναστασης...για τις "χαρμοσυνες κ ευηχες μουσικες" που ειχαν την ευκαιρια οι βεροιωτες δημοτες ν ακουν κατα την ακολουθια της αναστασεως απο τα παιδια-αγανακτησμενους.α και κατι ακομα...ξεχωριστε τις εννοιες ανεργος κ αεργος,δεν ειναι το ιδιο.καλημερα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σαφώς και δεν είμαστε Εθνοσωτήρες. Και δεν θέλουμε Εθνοσωτήρες. Για την ακρίβεια βαρεθήκαμε τους Εθνοσωτήρες που εσείς (τα ΜΜΕ και οι "δημοσιογράφοι") συντηρείτε όλα αυτά τα χρόνια.
    Όμως αλήθεια γιατί δεν λέτε ποιοί είμαστε οι αγανακτισμένοι και "τι καπνό φουμάρουμε";
    Τελικά μας κάνετε χάρη που δεν το αποκαλύψατε ακόμα; Μα εσείς δεν κάνετε χάρες.
    Από την αρχή του κινήματος των αγανακτισμένων και ειδικά στη Βέροια υπάρχει από τα ΜΜΕ μία εχθρότητα. Γιατί άραγε;
    Αλήθεια μου λέτε να κάνω την αυτοκριτική μου. Ίσως έχετε δίκαιο. Εσείς όμως την κάνατε; Επειδή έχετε δημιουργήσει ένα blog ή μια σελίδα ξαφνικά νομίζετε ότι γίνατε βασιλικότεροι του βαλισέως και γραφετε στην κυριολεξία ότι σας κατέβει.
    Σε ότι αφορά τον σε γενικές γραμμές δικαιολογημένα αγανακτισμένο συμπολίτη μας για τον θόρυβο που γίνεται στη γειτονιά, δεν διαφωνώ φίλε μου με το δικαίωμα σου για ησυχία, ούτε υποστηρίζω τους νεαρούς που συχνάζουν τα βράδια στην πλατεία Δημαρχείου. Θεωρώ ότι το να το κάνουν μία φορά μπορεί να γίνει δεκτό όταν γίνεται συχνά είναι ανεπίτρεπτο. Το ζήτημα μας (και αυτό αφορά η καταγγελία) είναι ότι η έφοδος της αστυνομίας δεν έγινε για το θορυβο αλλά στοχευμένα σε 3 άτομα. Βλέπετε η αστυνομία δεν πήγε στο σημείο που ήταν η πηγή του ήχου αλλά προσπάθησε να συλλάβει δύο άτομα που ήταν στην απέναντι πλευρά της Μητροπόλεως εκείνη τη στιγμή. Και αν εσάς δεν σας ανυσηχούν τέτοιες συμπεριφορές τότε εμένα με ανυσηχούν γιατί είναι φασιστικές. Βέβαια κάποιοι (και δεν αναφέρομαι σε εσένα δίκαια αγανακτισμένε αναγνώστη), φίλοι του συστήματος γαρ, επιδιώκουν και επιθυμούν τέτοιες συμπεριφορές καθώς δείχνουν να είναι νοσταλγοί εποχών που κανείς δεν θέλει να επιστρέψουν. Αυτά τα λίγα και αποσύρομαι να κάνω την αυτοκριτική μου ελπίζοντας να κάνουν και κάποιοι άλλοι το ίδιο θεωρώντας ότι το να ασχολούμε με λογοκριτές είναι επιεικώς βλακώδες και ανούσιο απο μέρους μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Από την αρχή σας προβάλλαμε όλοι, ίσως για αυτό καβαλήσατε το καλάμι κάποιοι εξ υμών.

    Τώρα, γιατί εμπιστεύεστε ένα blog που "γράφει ότι του κατέβει" και του στέλνετε τα "εμπνευσμένα" κείμενά σας, είναι απορίας άξιο...

    Καλή αυτοκριτική. Και καλή απόσυρση.

    Θου Κύριε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο