Στις 21 Οκτωβρίου δημοπρατείται το έργο για την εγκατάσταση ανελκυστήρα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας

Θετική τροχιά παίρνει το αίτημα των γονέων και δασκάλων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, σχετικά με την κατασκευή ανελκυστήρα στο σχολείο, για να μπορούν οι – μέχρι στιγμής – τέσσερις μαθητές που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα να έχουν πρόσβαση σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας (υπολογιστών, μουσικής κ.α.).

Για το θέμα αυτό οι γονείς των μαθητών που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, αλλά και οι υπόλοιποι γονείς και οι δάσκαλοί τους, διαμαρτυρήθηκαν έντονα, ενώ με το αίτημα αυτό ασχολήθηκε και η πανελλήνια ομοσπονδία ατόμων με αναπηρία. Όπως τονίζεται σε σχετική επιστολή γονέων του σχολείου, μπορεί την περασμένη χρονιά να βρέθηκε μια προσωρινή λύση, αφού το γραφείο των εκπαιδευτικών μετατράπηκε σε μαθητική αίθουσα, αλλά είναι αδύνατη η πρόσβαση στην αίθουσα των υπολογιστών (στον 1ο όροφο) και στην αίθουσα μουσικής (2ο όροφο).

Όπως επίσης αναφέρουν οι γονείς «δεν είναι λογικό και ανθρώπινο κάποια παιδιά να αδυνατούν να παρακολουθήσουν μαθήματα επειδή δεν έχουν πρόσβαση στις αίθουσες», ενώ επιπροσθέτως, αναφέρουν πως κάποια από τα παιδιά με κινητικά προβλήματα παρακολουθούν μαθήματα παράλληλης στήριξης και η έλλειψη δυνατότητας πρόσβασης σε όλους τους ορόφους καθιστά δύσκολο τον προγραμματισμό των μαθημάτων αυτών.


Η απάντηση του αντιδημάρχου Τεχνικών

Όπως μας πληροφόρησε ο αρμόδιος για την κατασκευή του έργου αντιδήμαρχος Τεχνικών Θεμάτων Δημήτρης Δάσκαλος, σήμερα δημοσιεύεται η προκήρυξη του έργου, του οποία η δημοπράτηση θα γίνει στις 21 Οκτωβρίου. Εξηγώντας τους λόγους της καθυστέρησης για την κατασκευή του έργου, καθώς είχε δοθεί η υπόσχεση ότι θα κατασκευαζόταν μέσα στο καλοκαίρι, ο κ. Δάσκαλος τόνισε πως έπρεπε να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες και τροποποιήσεις στην οικοδομική άδεια, αφού δεν υπήρχε χώρος στην υφιστάμενη μορφή του. Όπως επίσης σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών, μόλις χθες εγκρίθηκε η τροποποίηση του προϋπολογισμού για την κατασκευή του έργου και αμέσως δόθηκε εντολή για την δημοπράτησή του.

Τέλος, ο κ. Δάσκαλος αναφερόμενος σε κάποια τεχνικά στοιχεία, μας πληροφόρησε πως ο ανελκυστήρας θα βρίσκεται εντός της σχολικής μονάδας (και όχι εξωτερικά όπως είχε προταθεί) και θα κοστίσει περί τις 25.000 ευρώ.

Οι προοπτικές του σχολείου μετά την τοποθέτηση του ανελκυστήρα

Το γεγονός ότι πρόκειται για τέσσερα παιδιά με κινητικά προβλήματα και όχι για ένα ή για πενήντα, σαφώς και δεν παίζει κανένα ρόλο. Ακόμα και ένα παιδί να υπήρχε, έχει κάθε δικαίωμα από το Σύνταγμα να έχει τις ίδιες δυνατότητες με τα υπόλοιπα παιδιά.
Ωστόσο, με την κατασκευή του συγκεκριμένου ανελκυστήρα, το 1ο Δημοτικό Σχολείο θα μπορεί να αποτελέσει τη σχολική μονάδα της πόλης όπου οι μαθητές που δεν χρίζουν φοίτησης σε ειδικό σχολείο, να μπορούν να φοιτούν ανεμπόδιστα.

Βέβαια, ελπίδα και ευχή είναι αυτή η «μοναδικότητα» στο θέμα του ασανσέρ να είναι προσωρινή, ώσπου σε κάθε σχολείο να εγκατασταθούν ανελκυστήρες, όπως πρέπει και οφείλουν οι αρμόδιοι να κάνουν, ώστε να εφαρμόζεται στην πράξη η ισότητα των Ελλήνων πολιτών.

Ελπίζουμε, τέλος, σε αυτή την περίπτωση να μην υπάρξουν τα γνωστά εμπόδια ή δικαιολογίες και να ολοκληρωθεί – αν και ήδη καθυστερημένα – άμεσα το έργο της εγκατάστασης του ανελκυστήρα.



Πηγή: laosver.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο